Hållbar bogemenskap på landet - med lägenheter och kollektivrum

Strömsfors, Svenljunga

Boyta:
80 m2
Antal rum:
3 rum
Period:
Obegränsat
Deposition:
0 kr.
Förskottshyra
0 kr.
Husdjur tillåtet:
Ja
Ledig från:
Nu
Validerad av Bostadslistan:
Ja
Referensnummer:
670251

Hållbar bogemenskap på landet - med lägenheter och kollektivrum


Vill du bo i hållbar gemenskap tillsammans med andra på levande landsbygd ca 1h 15min från Göteborg. Välkommen till vår första bogemenskap i det lilla brukssamhället Strömsfors i Sjuhärad grannby till Uddebo. Här bor du i hjärtat av det gamla textilriket i Sjuhärad. Mittemot forsen, bruket, slottet och den gamla kvarnen.

Byar&Kvarter är en hållbarhetsinriktad hyresvärd som projekterar en mindre hyresfastighet i form av ett gammalt timmerhus från sekelskiftet. Vi tänker oss en bogemenskap med en blandning av lägenheter och rumskollektiv. Vissa enheter kommer ha egna kök, och några kommer att dela kök. Vi tänker oss 6-7 enheter från 1:or till 3:or och det går även att pussla ihop till någon fyra eller femma. Toaletter och duschar och tvättstuga kommer att delas. Det kommer också finnas andra gemensamma ytor, som hyresgästerna kommer dela på. I form av vardagsrum/matsal och liknande.

Lägenheter på våning ett och två har högt i tak, vissa trägolv har tagits fram. Det finns en mängd kakelugnar och vedspisar kvar. Husets inre behöver målas/tapetseras om och vi vill gärna göra detta i samarbete med hyresgäster, eftersom vi vill erbjuda en viss nivå av självförvaltning i huset.

Till huset hör en gemensam trädgård, som passar för odling, frukt, bär eller kanske höns i något av uthusen. Huset är tänkt som en bogemenskap, med storkollektiv eller egna lägenheter, och delad gemenskap.

Strömsfors/Uddebobygden är en av de mest inspirerande exemplen i Sverige på levande landsbygd de senaste tio åren. Här finns flera aktiva kulturscener/mötesplatser, ett andelsjordbruk, gemensamhetsodlingar, en inköpsförening, ett surdegsbageri, bybastu, kollektivverkstad och makerspace, flera återkommande festivaler, en småhusby och kantarellskogen runt hörnet.

Passar dig som vill leva hållbart och på levande landsbygd, i gemenskap med andra, som inte måste pendla varje dag in till storstad. De flesta husen i Strömsfors/Uddebo ligger utmed vägen så om du drömmer om den tysta gården längst in i skogen är detta kanske inte heller rätt hus för dig.

Obs! Huset på bilden är inte huset i fråga. Vid intresse kontakta oss så kan vi skicka mer info och bilder.

Vi är en folkrörelseförankrad hyresvärd, som vill skapa hållbara hyresfastigheter med fokus på boendegemenskap, förvaltade med ekologiska och byggnadsvårdsprinciper, och samskapa platsen med viss självförvaltning för hyresgästerna.

Strömsfors ligger med kollektivtrafik ca 20 min från Svenljunga och Tranemo, 1h från Borås och Kinna och 2h från Göteborg. Eller ca 1h15min med bil från Götborg, 30m min från Borås och Kinna.

Vill du hyra ut din bostad?

Skapa en gratis annons och bli kontaktad av intresserade hyresgäster inom 24 timmar.