Inredningstrender vinter/höst 2020

Vi alla vet vad det innebär när löven ändrar färg, temperaturen sjunker och mörkret faller – hösten är äntligen här! Trots att det finns många delade åsikter om just höstens ankomst, och därmed sommarens slut, så kan man inte ta miste på att hösten influerar oss alla på ett eller annat sätt. 

Något som ofta brukar slå sig väldigt starkt är just inredningstrenderna, det både för hösten och vintern. Färgerna går från ljusa och färgstarka nyanser till lite mer dova och mysiga sådana, och allt vad heter filtar, ljus och behaglig belysning syns i butikerna. Vi har samlat de absolut trendigaste inredningstrenderna för höst och vinter 2020!

De stora inredningstrenderna för höst och vinter

Smaken är som baken – delad. Och så är det med allt, även med inredning och olika trender. Som tur är finns det alltid möjligheten att följa en trend och samtidigt gå sin egen väg. Du kan också alltid välja att ignorera en trend och istället fokusera på något som faller dig i smaken. 

En fördel med trender, det vill säga oavsett om vi gillar dem eller inte, är dock att de alltid kan ge någon form av inspiration. Det finns mängder av sätt att följa en trend och se på de olika inredningsstilarna. Du kan fantisera, skapa på egen hand eller ge hän till andra att visa vägen – oavsett vad så hoppas vi att du blir inspirerad!

50 shades of brown

En riktigt stark trend för höst/ vinter år 2020 är just olika nyanser av brunt. Behovet av värme och mysstunder är det som skapat denna otroligt trivsamma trend – varma bruna toner kompletteras med mörkare och kallare skalor. 

Blanda de olika nyanserna genom att mixa olika material runt om i hemmet – satsa stort eller litet! Är du ute efter att köpa inredning online eller att själv bli inspirerad är detta en trend som ofta dyker upp både i butiker, på bloggar och olika sociala plattformar.  

Designbitar och färgstarka kulörer

Trots att vi till hösten och vintern gärna myser ner oss och går åt det lite mer neutrala, jordnära och mörka hållet för inredning finns det även en utstickande trend år 2020 – färg och diverse statementpieces! Allt ifrån kuddar och tavlor till vaser och lampor får lysa upp vardagen. 

Det moderna möter 60- och 80-talet med olika mönster, färger och konstnärliga former. Temat går däremot fortfarande i de mer jordnära tonerna där främst rött, oranget och blått domderar. Detta kombineras gärna också med uppfriskande nyanser av gult, turkos och rosa, självklart i olika mönster och material. 

Runda möbler

Finns det något bättre än att krypa upp med en filt i soffan under en kall höstdag? Och ännu bättre, att krypa upp i en rund soffa! Just runda former är nämligen något som syns allt mer nu under höst och inför vintern. 

Såväl soffor och fåtöljer som bord och puffar har numera rundade hörn och mjuka konturer. En kompakt och mer intim känsla som passar perfekt i mörkret! Detta bidrar också till en känsla av harmonisk medvetenhet som gärna får synas på ett flertal ställen genom hemmet. 

Uppklätt 1970-tal 

Det finns ingen tvekan om att 1970-talet har gjort en comeback när det kommer till inredningstrender för år 2020! De gamla klassikerna som manchester och trä, gammelrosa och bruna toner, keramik och färgat glas skapar en modern tappning på den så omtyckta 70-talslooken.  

Medvetna snedsteg och tilltalande frågetecken

Ännu en trend som kommer högt upp på listan av detaljer är just det man kan kalla för medvetna snedsteg. Att placera en snedskuren och lite bucklig vas intill en handgjord kruka är helt rätt i år. 

Detta är inte bara en hyllning till, utan också en ingång till att uppskatta de skavanker som kommer med hantverk och återvunna material. Det ska inte längre vara perfekt och precist, utan våra inredningsdetaljer ska få tala på egen hand med deras unika egenskaper. 

Här ser vi färgskalor av vitt, beige, brunt och svart, material i glas, jute och rotting, samt enkla mönster. 

Söker du bostad? Sök bland 28 026 lediga lägenheter i hela Sverige
Sök hyresbostad här