Stäng sökning
0 kr.
30 000 kr.
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Visa 16 hyresbostäder
16 hyresrätter hittade genom denna sökning
BostadsAgent - helt gratis Få e-post, när det kommer nya lägenheter som passar dina önskemål
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
16 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyresrätter i Ystad - Se alla lediga hyrebostäder i Ystad här

Hamngatan 1, Ystad
Ystad
Boyta
144 m2
Rum
4 rum
Typ
Lägenhet
14 113 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Lilla Norregatan, Ystad
Ystad
Boyta
110 m2
Rum
4 rum
Typ
Lägenhet
12 300 kr/mån
Visa bostad
Dammgatan 25 B
Helt ny
Ystad
Boyta
30 m2
Rum
1 rum
Typ
Lägenhet
2 608 kr/mån
Visa bostad
Stora Västergatan 14 I
Helt ny
Ystad
Boyta
57 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
5 671 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Lagmansgatan, Ystad
Helt ny
Ystad
Boyta
104 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
7 669 kr/mån
Visa bostad
Rum i Övrigt - Videgatan, Ystad
Ystad
Boyta
21 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
2 500 kr/mån
Visa bostad
Regementsgatan 32 C
Helt ny
Ystad
Boyta
63 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
5 307 kr/mån
Visa bostad
Fridhemsgatan 7 B
Ystad
Boyta
33 m2
Rum
1 rum
Typ
Lägenhet
5 383 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Blixtgatan , Ystad
Ystad
Boyta
178 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
7 276 kr/mån
Visa bostad
Hus - Hunnestads Byväg, Ystad
Ystad
Boyta
105 m2
Rum
5 rum
Typ
Hus
10 000 kr/mån
Visa bostad
Rum uthyres i en 2a vid tågstationen och vid havet.
Ystad
Boyta
50 m2
Rum
1 rum
Typ
Rum
2 900 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - trädgårdsgatan, Ystad
Ystad
Boyta
240 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
10 500 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Ågatan, Ystad
Ystad
Boyta
65 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
8 800 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Regementsgatan, Ystad
Ystad
Boyta
108 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
9 076 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Mariagatan, Ystad
Ystad
Boyta
40 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
7 125 kr/mån
Visa bostad
Ystad
Helt ny
Gamla Lundavägen 219, 271 91 Yst...
Boyta
160 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
11 626 kr/mån
Visa bostad

Hyresbostäder i Ystad 

Lediga hyresbostäder i Ystad

Ystad är den sydskånska kuststaden som också blivit kuliss för en av våra största deckarhjältar Kurt Wallander. Här har du nära till havet och den skånska landsbygden.

På Bostadslistan.se kan du botanisera bland utbudet av hyresbostäder i den charmiga pärlan Ystad. Staden har både plats för en turistvänlig stadskärna och gott om hyresbostäder och hus för barnfamiljer och singelhushåll.

Lediga hyresbostäder i Ystad

En faktor som har attraherat invånare är en lång historik som garnisonsstad sedan 1800-talet. 1997 avvecklades garnisonen, men det är med stor sannolikhet många anställda och verksamma som bor kvar på orten. Den militära prägeln har senare ersatts av stadens logistiska fördelar. Färjetrafik går mellan Polen och Bornholm och för de boende är det pendlingsavstånd med tåget till Malmö och Lund. Turism, handel och offentlig service är det som får Ystads hjul att snurra. I kommunen finns det cirka 4 000 företag. 

En annan betydande arbetsgivare är tidningen Ystads Allehanda som kommer ut på vardagarna i totalt 20 000 exemplar.

Inte på hundra år har Ystad varit så framstående inom filmproduktion som det är nu. Ystad Studios etablerades där det gamla regementet tidigare låg. Här ligger en av Sveriges tre filmcentra. Avnjut en bra film på Sveriges äldsta biograf Scala, som trots sin äldre stil har toppmodern teknik.

Det så kallade Wallander-vädret har gjort Ystad till en perfekt filminspelningsplats där man säljer in klassisk nordic noir i ruggiga men samtidigt natursköna miljöer. Det finns något lockande med mord som sker i en pittoresk liten stad vid vattnet.

Boende i Ystad får åtnjuta en mängd investeringar som kommunen gör i staden, bland annat en ny inomhusarena för 500 miljoner kronor.

Hyra bostad i Ystad

Inte en skånsk stad utan en historisk koppling till Danmark. Danskarna erövrade delar av södra Östersjökusten och i samband med slöts det fred. Kort därefter fick Hansan stort inflytande och handeln med fisk blev en lukrativ affär. Här poppade olika handelsplatser upp som svampar ur jorden.

Ystad är först och främst en sommarstad. Passa på att bada och njuta av strandliv längs stränderna vid Ystad.

En dagsutflykt till Ales Stenar lockar de flesta, då det är motsvarigheten till Englands Stonehenge. Bakon stenformationen från järnåldern göms en spännande historia. Dessutom är utsikten magisk. 

De kan också räcka med att strosa runt inne i stan, äta glass och titta i butiker. För turister är detta ett uppskattat sommarnöje. De gamla färgglada korsvirkeshusen är perfekt Instagram-material och det finns även äldre kyrkor och andra byggnader. En av dem är Sankta Maria Kyrka som byggdes på 1200-talet. Väl inne i kyrkan kan du beundra den vackra predikstolen i barock stil och en ljuskrona som bär spår från gotiken. 

I Ystad slipper du storstadens stress samtidigt som du njuter av en stad med unik arkitektur och själ. För mer avslappning rekommenderas härliga Ystads Saltsjöbad där du kan unna dig en skön spaupplevelse.

Att tänka på när du letar hyresrätter i Ystad

Eftersom Ystad är en sommarstad innebär det också att det finns boende som står tomma vintertid när sommargäster har åkt hem igen. Möjligheten finns att de önskar hyra ut till hyresgäster en period under hösten och vintermånaderna. På Bostadslistan.se kan du se om boendet som hyrs ut är ett ‘rum’ eller ‘lägenhet’. Här finns både förstahands- och andrahandskontrakt. Du har möjlighet att kontakta en privatperson direkt för att ni sedan ska kunna diskutera er fram till en bra lösning.

Självklart finns det också andra större värdar som hyr ut hyresrätt i Ystad, även permanent och under en längre tid.

Kommunen har ett ansvar att erbjuda bostäder men oftast måste man köa en lång tid, ibland flera år, för att få chansen att hyra bostad. Det är också många om upplever att nyproduktion är dyrt även om det är trevligt med nya och fräscha bostäder med stort badrum och alla praktiska vitvaror. Det är dock svårare att spara till drömboendet om man dras med en mycket hög månadshyra. Därför är det en bra lösning att använda Bostadslistan och leta efter nya möjligheter. De privata värdarna har förvisso ett kösystem men eftersom de kanske har urvalskriterier som passar dig bättre, finns det en chans att få lägenhet med kortare varsel.

Det finns just nu ett större tryck på bostäder från seniorer och unga vuxna. De yngre önskar att flytta hemifrån men fortfarande bo kvar i staden som de tycker om. Dessutom kan de jobba i Malmö eller Lund och behöver inte flytta in till städerna. Seniorer vill flytta till billigt boende för att kunna sälja det stora huset som inte behövs längre när barnen är utflugna sedan länge.

Bostadsbolaget Riksbyggen gör just nu reklam för 450 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter. Dessutom planerar man att bygga betydligt fler seniorboenden. Tanken är att renovera förfallna industri- och verkstadsbyggnader samt att sanera marken de står på. Staden blir grönare och mer hållbar när man använder den gamla industritomten på nytt sätt, och på så vis kan få till ett levande och vackert bostadsområde.

Med Bostadslistan.se kan du bevaka varje ny förändring i bostadsutbudet grundligt. 

Få bostad snabbare genom att hyra i andra hand

Ett förstahandskontrakt på en hyreslägenhet är drömmen för många. När du hyr en lägenhet har du lagen på din sida eftersom hyreslagstiftningen är mycket stark. Det är till exempel svårare att bli vräkt och du har rätten att söka bostadsbidrag. När du har besittningsrätt innebär det att en hyresvärd inte plötsligt har lov att hyra ut bostaden till någon annan. Vid medlemskap i Hyresgästföreningen hjälper de dig i olika tvister när hyresgäster blivit orättvist behandlade. När du bor i bostadsrätt måste du själv ersätta vitvaror och liknande som gått sönder. I en hyresrätt är det värden som ansvarar för en trasig tvättmaskin eller andra skador på fastigheten. Tänk på att du inte får måla om utan värdens tillåtelse.

Det som gör att ett andrahandsboende är aktuellt är kanske att du behöver bostad med mycket kort varsel till exempel vid nytt jobb på annan ort eller vid en separation. Det kan också vara bekvämt att hyra möblerat då du inte vet hur länge du tänker bo kvar. Ett andrahandsboende ger dig friheten att säga upp kontraktet enligt vad som avtalats i kontraktet. Oftast brukar det gälla 1-3 månader. Det är inte ovanligt att ett sambopar bor tillsammans tillfälligt i andrahand för att sedan spara ihop till en kontantinsats.

En del hur ett rum när de är nya i en stad och kanske vill ha tryggheten det innebär att kunna fråga sin hyresvärd om hjälp om något skulle hända. Utbytesstudenter brukar uppskatta att ha en svensk kontakt så att de kan öva på svensk språket eller lära sig lite mer om kulturen.

Hyresbostäder i stadens äldre delar

Om du föredrar ett boende med en charmig äldre stil är Ystad staden för dig. På Bostadslistan.se kan du leta noga efter föredragna hyresbostäder genom att bläddra igenom alla annonser med tydliga bilder.

Ystad är en av de städer i Skåne som har bäst bevarad arkitektur från senmedeltid till 1700-tal. Flera gamla byggnader och vägar finns kvar. Kemnerska gården och Apotekarhuset från 1400-talet är några av dessa. Pilgrändshuset är en av de bäst bevarade korsvirkeshusen i Skandinavien, byggd år 1480. 

Hyra ut bostad i Ystad är en välkommen extrainkomst

Att hyra ut en bostad kan ge dig ett välkommet tillskott i kassan eller sänkta boendekostnader om du dras med två boenden.

Var noga med att kontraktet skrivs under av både dig och den nya hyresgästen. I kontraktet kommer ni överens om hyra, uppsägningstid och möblemang. Det är nämligen så att du får ge hyran ett visst påslag om du också hyr ut lägenheten med dina möbler kvar. Det är OK att ta kräva mer hyra än vad du själv betalar, men hyran ska fortfarande vara skälig.

Många som hyr ut i andrahand kräver en depositionsavgift. Avgiften är en garant om hyresgästen bryter avtalet gällande uppsägningstid. Du inte vill betala en extra hyra om hyresgästen flyttar ut i förtid. Depositionen är också ett skydd mot skador på inredning eller fastighet som du måste betala för att fixa. De flesta brukar ta en deposition på en eller två månadshyror.

Det är praktiskt att utforma en annons på Bostadslistan.se eftersom du kan se vad andra lämnar för information i sina beskrivningar och även hur prisbilden ser ut. Steget till att lägga upp en egen annons är inte långt när du ser möjligheterna på hemsidan. 

Hitta hyresbostad i Ystad

Om du redan bor i Ystad är det en bra idé att använda Bostadslistan.se.se för att se om det dyker upp nya möjligheter. Oavsett om du är ute efter ett rum eller en lägenhet kan du jämföra priser i lugn och ro. Det är mycket enklare att vässa sin sökning är man har allting samlat på samma ställe.

Som premiummedlem får du tillgång till ett utbud av många olika hyresbostäder och kan dessutom kontakta kundtjänst om behovet uppstår.

Vi hjälper dig fram till ett boende som passar dig!

+46 8 446 892 66 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadslistan.se (måndag till fredag 10.00-16.00)