Stäng sökning
0 kr.
30 000 kr.
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Visa 19 hyresbostäder
19 hyresrätter hittade genom denna sökning
BostadsAgent - helt gratis Få e-post, när det kommer nya lägenheter som passar dina önskemål
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
19 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyresrätter i Skellefteå - Se alla lediga hyrebostäder i Skellefteå här

Köpmangatan 15 C
Helt ny
Centrum
Boyta
81 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
10 799 kr/mån
Visa bostad
Kanalgatan 27 D
Helt ny
Skellefteå
Boyta
80 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
8 976 kr/mån
Visa bostad
Kanalgatan 27 D
Helt ny
Skellefteå
Boyta
44 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
6 358 kr/mån
Visa bostad
Kanalgatan 1 C
Helt ny
Centrum
Boyta
38 m2
Rum
1 rum
Typ
Lägenhet
3 482 kr/mån
Visa bostad
Lägenheter, Östra Nygatan 88, Skellefteå, 2 rum och Kök
Skellefteå
Boyta
62 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
5 346 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Hyttlidgatan, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
78 m2
Rum
5 rum
Typ
Lägenhet
14 000 kr/mån
Visa bostad
Lägenheter, Storgatan 96, Skellefteå, 1 rum och Kokvrå
Skellefteå
Boyta
22 m2
Rum
1 rum
Typ
Lägenhet
2 937 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Fältjägarvägen, Skellefteå
Helt ny
Skellefteå
Boyta
57 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
14 850 kr/mån
Visa bostad
Radhus - FLORAVÄGEN, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
55 m2
Rum
5 rum
Typ
Hus
20 000 kr/mån
Visa bostad
Hus - Medleforsvägen, Skellefteå
Helt ny
Skellefteå
Boyta
50 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
7 900 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Lund, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
40 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
15 000 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Lund, Skellefteå
Helt ny
Skellefteå
Boyta
70 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
6 700 kr/mån
Visa bostad
Hus - Skellefteå, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
72 m2
Rum
12 rum
Typ
Hus
5 970 kr/mån
Visa bostad
Hus - Ögrensgatan, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
47 m2
Rum
5 rum
Typ
Hus
11 000 kr/mån
Visa bostad
Hus - Boviksbadet, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
155 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
14 000 kr/mån
Visa bostad
Rum i Hus - Stackgrönnan, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
45 m2
Rum
5 rum
Typ
Hus
4 400 kr/mån
Visa bostad
Hus - Furunäsgatan, Ursviken
Ursviken
Boyta
25 m2
Rum
5 rum
Typ
Hus
24 000 kr/mån
Visa bostad
Rum i Lägenhet - Älvsbacka, Skellefteå
Skellefteå
Boyta
12 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 500 kr/mån
Visa bostad
Rum i Hus - Medlefors, Skellefteå
Helt ny
Skellefteå
Boyta
57 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
4 500 kr/mån
Visa bostad

Vid Skellefteälven i norra Sverige ligger staden Skellefteå med cirka 70 000 invånare. Första gången namnet dyker upp är i början av 1300-talet, då i form av ordet Skelepth vilket tyder på ett samiskt ursprung. Tack vare gruvdriften har Skellefteå också kommit att kallas Guldstaden. Området är mycket mineralrikt. I staden verkar stora kraftbolag som Skellefteå Kraft. Hockey och musik är också något som format stadens identitet.

Kalla vintrar och varma ljusa somrar – kontrasterna är stora i Skellefteå. Här kan du njuta av ett långsammare tempo, samtidigt som avstånden är kortare och möjligheterna är många. Framförallt är det prisvärt att bo i Skellefteå. För alla som önskar ta sig vidare mot andra städer längs kusten är det E4:an som gäller. En annan väg som är av betydelse är Riksväg 95, också känd som Silvervägen, som går hela vägen till Norge.  Det går tyvärr ingen persontrafik till Skellefteå. För att ta sig vidare ner i landet måste man ta sig till Bastuträsk med buss och därefter ta ett tåg därifrån. Norbotniabanan kommer i framtiden att knyta samman städerna i norra Sverige på ett smidigare sätt.

Flyget avgår både till inrikes och utrikes destinationer från Skellefteå flygplats. Till Stockholm tar det 55 minuter. Om du går i flyttankar eller behöver hitta ett nytt boende akut är det värt att kolla igenom utbudet på Bostadslistan.se. Här finns både kommunala lägenheter och hyresbostäder från större och mindre privata värdar. Det finns även privatpersoner som hyr ut rum. 

Hyra bostad i Skellefteå

Har du funderat på att leta boende i Skellefteå? Det är en stad som inte är extremt förtätad men till gengäld finns det finns mycket utrymme för invånarna. Det är inte högt tryck på bostadsmarknaden på samma sätt som i storstäderna, men visst kan det uppstå situationer som gör att personer överväger att byta bostad. Bostadsbyggandet har under en längre tid legat varit sparsamt, men till 2030 har ett mål satts om att bli 80 000 invånare.

Det är viktigt att bostadsmarknaden är dynamisk. Till exempel kan ett par som nyligen fått tillskott i familjen vilja flytta från en tvåa till en fyra. Det finns också flera äldre som tycker att det stora huset börjar bli lite tomt när barnen är utflugna sedan länge. Problemet är att de sällan är villiga att betala mer för sitt boende än de redan gör. När man betalat av på bolånet är det relativt billigt att bo kvar. Trots detta, vill man gärna flytta till något mindre för att slippa allt jobb med att bo i hus. 

Det har nyligen byggts nya, fräscha bostäder i Skellefteå. Nyproduktion uppskattas av många då ytskikten är nya och fräscha och lägenheterna ofta är utrustade med tvättmaskin. Ett nyrenoverat badrum smäller högt! I området Södra Karlgård har man byggt nya bostäder som ligger nära centrum och den härliga älven. Oavsett vilka behov du har, finns det alltid ett stort utbud av lägenheter på Bostadslistan.se. Ibland behöver man flytta snabbt, till exempel vid en separation, och då är det enkelt att hålla sig uppdaterad när nya bostadsannonser kommer in. Skellefteå är en förhållandevis ung stad i förhållande till många andra svenska mellanstora städer. 1845 tog kyrkoherden Nils Norlander initiativet att grunda staden på Norrböle bys ägor. Tidigare hade handeln tagit fart i bygden och man ville fortsätta på den inslagna banan. Hans initiativ uppskattades inte av borgarna i Umeå och Piteå. 

Så småningom blev Skellefteå en betydelsefull industristad. I mitten av 1900-talet hade man tillräckligt med pengar för att rusta upp staden med modern bebyggelse vilket tyvärr ledde till att äldre hus i trä revs. Under en tioårsperiod satsade man på bostäder i miljonprogrammet. Nya stadsdelar som Sjungande dalen, Anderstorp och Morö Backe växte fram. Ut med gamla och in med det nya, var ett vanligt tänk. En vanlig anledning till att man flyttar till en ny stad är att man fått anställning där. Många får jobb på stora industriföretag som Boliden AB, Skega och Alimak. Flera av de klassiska jättarna inom industrin har lyckats klara den internationella konkurrensen genom att finslipa sin tillverkning, en av dem är avancerade konstruktioner av limträ av Martinsons. De senaste tjugo åren har allt mer IT-företag vuxit och etablerat sig i staden, några av dem är InfoVista och Tieto. 

Det kommer också nya studenter varje år till Skellefteå. Campus Skellefteåerbjuder studieplatser på två universitet, nämligen  Luleå tekniska universitetoch Umeå universitet. Du har också möjligheten att studera på en KY-utbildning eller på Nordiska Scenografiskolan. Campus ligger bara en kilometer från centrum. Studentboende, universitetsområdet och stadens centrum ligger nära varandra och det är enkelt att ta sig dit på cykel eller med buss. Skellefteå har hela fem gymnasieskolor och dessutom tre folkhögskolor, vilket gör att det finns alla förutsättningar för att familjer ska vilja bo här med sina ungdomar. 

Kulturen blommar i Skellefteå. Vem känner inte till åtminstone en av författarna Sara Lidman, P.O Enquist eller Stieg Larsson? Musikbandet Sahara Hotnights verkade ofta i staden och levererade hits till svenska folket som Cheek to Cheek. Även The Wannadies och Vintersorg är band som bildades i Skellefteå. Skellefteå präglas av närheten till vatten. Det är inte ovanligt att människor testar att vinterbada, en uppfriskande aktivitet som får dig att känna dig hälsosam och pigg. I området finns det fler än 1 500 sjöar, fem sjöar och en kustlinje på 300 kilometer. Fiske är en vanlig aktivitet och det är inte ovanligt att man kan fånga gädda, lax eller öring. 

Hyresrätter i Skellefteå - här finns det gott om utrymme

I Skellefteå finns det flera typer av boende som har olika fördelar. En del har en vacker, anrik arkitektur och andra ligger nära till bekväma serviceinrättningar som underlättar det dagliga livet. På Bostadslistan.se kan du enkelt skaffa dig ett intryck över vad staden har at erbjuda. Självklart kan priserna vara högre i en stadsdel, men till gengäld kanske du finner en annan hyresbostad som passar dina preferenser bättre. Till exempel kan det löna sig att bo nära kommunikationer eller en passande väg, så att du snabbt kan komma till arbetet varje morgon.

Nordanå är ett kultur- och rekreationsområde i Skellefteå som är av stor betydelse för stadens kulturliv. Nordanå har varit en plats för både kommers, kyrkoliv och social samvaro ända sen medeltiden.  Här kan du strosa runt bland lummiga träd och glittrande dammar samtidigt som du beundrar de fina, äldre byggnaderna. Majorsbostället Nyborg är från 1700-talet och är ett anrikt rött, trähus. I området finns också Skellefteå museum, Skellefteå konsthall och Nordanåteatern. Trästocksfestivalen hålls här varje år.

Om du är förtjust i äldre arkitektur får du inte heller missa Bonnstan, ett område med 116 kyrkstugor öster om landsförsamlingens kyrka. Skellefteå består av 24 stadsdelar. Några av dem är Tuvan, Skelleftehamn och Örviken. Tuböle har fått sitt namn efter Tuböle herrgård och ligger mellan Anderstorp och älven och består av både parhus, radhus, villor och hyreslägenheter. I området ligger Anderstorpskyrkan. Området Anderstorp byggdes på 1970- och 1980-talet och ser i stort sett likadant ut. Här bor cirka 4500 invånare i ett område som har gott om lekplatser och cykelvägar. Den vanligaste typen av boende är radhus och lägenheter. De boende i Anderstorp har nära till tre olika gymnasieskolor och affärer som Coop och Mio. Inne i Anderstorps centrum kan du besöka tandläkaren.

Erikslid har goda bussförbindelser in till centrum, men det finns också flera butiker och serviceinrättningar i området. Det innefattar blandat en vårdcentral, kiosk, äldreboende och restauranger. Alla lägenheter förvaltas av det kommunala bostadsbolaget Skelleftebostäder.

Hyra i andra hand är en smidig lösning på ett akut problem

Det är inte alla som vill köpa sin bostad. Det tar väldigt lång tid innan man lyckats spara ihop till en insats och då kan man undertiden behöva hyra en lägenhet eller ett rum. Dessutom har du större frihet i en lägenhet eftersom du när som helst kan säga upp ditt kontrakt. Vid köp av bostad kan du självklart sälja när du vill, men det är inte säkert att bostadsförsäljningen går i lås direkt. Det kan ta tid innan du funnit rätt köpare.

Många som nyss flyttat till en stad eller söker en mer tillfällig lösning väljer att hyra i andra hand. Det är ofta enklare och snabbare att finna en lägenhet som hyrs ut av en privatperson än att köa hos det kommunala bostadsbolaget i många år. 

Hyresbostäder - det här behöver du känna till

På vår blogg på Bostadslistan.se finner du fler matnyttiga tips och råd kring boende. Till exempel vad du kan tänka på när du hyr ut ett rum eller skriver på ett kontrakt.

Hyra ut bostad i Skellefteå blir enklare med vår webbtjänst

Om du själv bor i ett hus och har lust att hyra ut ett rum är det enkelt och smidigt att lägga upp en annons på Bostadslistan.se. Det finns redan nu flera annonser att inspireras på, om du tvivlar på vad din egen annons ska innehåll. Skriv gärna några utförliga rader om vad du kan erbjuda och vad du förväntar dig av din hyresgäst. I kontraktet ska det stå klar och tydligt vad hyresgästen förbinder sig till – som hyreskostnad och uppsägningstid. 

Förhoppningsvis får du flera svar redan inom en dag. Steget till att hyra ut ditt boende är inte långt!

Hitta hyresbostad i Skellefteå behöver inte vara svårt

Krångla inte till ditt bostadsletande. Det finns ingen anledning att skaffa fem olika inlogg till olika bostadsportaler och annonsforum. På Bostadslistan.se är allting samlat på ett enkelt och överskådligt vis. Du kan dessutom upprätta en BostadsAgent och få regelbundna aviseringar i din telefon med nya annonser.

Leta bostad på rätt sätt, så har du snart nycklarna i din hand!

+46 8 446 892 66 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadslistan.se (måndag till fredag 10.00-16.00)