Stäng sökning
0 kr.
30 000 kr.
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Visa 23 hyresbostäder
23 hyresrätter hittade genom denna sökning
BostadsAgent - helt gratis Få e-post, när det kommer nya lägenheter som passar dina önskemål
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
23 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyresrätter i Enköping - Se alla lediga hyrebostäder i Enköping här

Idyllisk representativ villa
Enköping
Boyta
400 m2
Rum
6 rum
Typ
Hus
32 000 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Torggatan , Enköping
Enköping
Boyta
64 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
6 007 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Västra Ringgatan, Enköping
Enköping
Boyta
57 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
9 500 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Eriksgatan, Enköping
Enköping
Boyta
35 m2
Rum
1 rum
Typ
Lägenhet
8 000 kr/mån
Visa bostad
Radhus - Hantverkaregatan, Enköping
Enköping
Boyta
130 m2
Rum
5 rum
Typ
Hus
17 645 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Lillängsgatan, Enköping
Helt ny
Enköping
Boyta
60 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
11 000 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Vårfrugatan, Enköping
Enköping
Boyta
41 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
9 430 kr/mån
Visa bostad
Rum i Övrigt - Pepparrotsgatan , Enköping
Enköping
Boyta
28 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 000 kr/mån
Visa bostad
Örtagatan 6
Helt ny
Enköping
Boyta
81 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
6 746 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - fabriksgatan , enköping
enköping
Boyta
48 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
8 500 kr/mån
Visa bostad
Fabriksgatan 9
Helt ny
Enköping
Boyta
81 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
6 714 kr/mån
Visa bostad
Västerleden 16 B Enköping
Helt ny
Västerleden 16B,
Boyta
83 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
6 813 kr/mån
Visa bostad
Berguvsgränd 14 Enköping
Berguvsgränd 14,
Boyta
49 m2
Rum
2 rum
Typ
Lägenhet
4 254 kr/mån
Visa bostad
Västerleden 8A Enköping
Helt ny
Västerleden 8A,
Boyta
80 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
7 072 kr/mån
Visa bostad
Västerleden 8 B Enköping
Västerleden 8 B,
Boyta
83 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
6 813 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Klippervägen , Enköping
Enköping
Boyta
121 m2
Rum
1 rum
Typ
Lägenhet
6 500 kr/mån
Visa bostad
Hus - SPARRSÄTRA LÅDÖ, Enköping
Enköping
Boyta
49 m2
Rum
5 rum
Typ
Hus
12 000 kr/mån
Visa bostad
Hus - ENKÖPINGS-NÄS-VÄPPEBY, Enköping
Helt ny
Enköping
Boyta
68 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
9 600 kr/mån
Visa bostad
Eriksgatan 21, Enköping
Enköping
Boyta
51 m2
Rum
1 rum
Typ
Lägenhet
4 969 kr/mån
Visa bostad
Torggatan 23 A, Enköping
Enköping
Boyta
92 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
8 991 kr/mån
Visa bostad
Lägenhet - Fabriksgatan , Enköping
Enköping
Boyta
50 m2
Rum
3 rum
Typ
Lägenhet
8 500 kr/mån
Visa bostad
Rum i Hus - Fagerskogsgatan, Enköping
Enköping
Boyta
54 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 500 kr/mån
Visa bostad
Hus med trevlig läge
Enköping
Boyta
185 m2
Rum
1 rum
Typ
Rum
4 500 kr/mån
Visa bostad

Med en slogan som ‘Sverige närmaste stad’ har en Enköping gjort sig känt som en tillgänglig svensk småstad med cirka 22 000 invånare. Uttrycket kom från att staden ligger i närheten av ungefär 40 andra städer som utgör en stor del av Sveriges befolkning. Enköpingsån skär genom orten och ger den en alldeles särskild prägel. De 24 olika parkerna bidrar också till stadens sköna och gröna utseende. Närheten till Stockholm gör läget idealiskt för jobbpendling. Många företag i Enköping drar nytta av att de kan ta sig till många av sina kunder relativt snabbt. Dessutom fungerar det likadant på andra hållet. Du har ett väldigt stort utbud att välja mellan i olika kommuner. Inte minst kan du njuta av närproducerad mat från de många lantbruken i regionen och besöka olika caféer och gårdsbutiker.

Vad har påverkat Enköping till att bli staden den är idag? Jo, pepparrötter och militärer. I flera år kallades Enköping för pepparrotsstaden eftersom man odlade just stora mängder pepparrot. Gamla dokument bekräftar att det odlades både kål, lök, palsternacka, rödbetor. 1865 var det dags för pepparroten - 30 000 kg producerades på ett år. 1943 blev Enköping blev garnisonsstad eftersom Göta livgarde lades vid Stenvreten i stadens norra delar. Det skedde diverse omorganiseringar genom åren och numera finns Ledningsregementet inom garnisonen. Det brev som anger att Enköping fått stadsprivilegier är daterat till den 14 april 1413 och signerat av kung Erik av Pommern. Det kan ha funnits andra dokument som visar att Enköping fått kalla sig stad tidigare, men tyvärr kan de ha försvunnit i de många stadsbränderna. På Tryggön uppförde man på 1200-talet ett franciskanerkonvent. På uppmaning av Gustav Vasa användes klostret som ett sjukhus för spetälska, där de togs om hand av munkarna. När reformationen inleddes flyttades sjukhuset så småningom till Stockholm, troligtvis av ekonomiska skäl.

Ett par sekel senare bedrev Enköping viktig handel med Västmanland och Dalarnas bergslager. Varor skeppades via staden, vidare till Stockholm och Södertälje. I samband med landhöjningen krympte viken och det blev allt svårare för skeppen att segla in. Det gjorde att handeln sinade. Med stöd av Drottning Kristina fick i stället jordbruk och boskapsskötsel allt större betydelse. På 1700-talet odlade man tobak och startade ett ylleväveri. Fabriken fick senare stänga eftersom Mössorna tog över och den svenska politiken förändrades. När järnvägen kom till Enköping i slutet av 1800-talet gick tåget mellan Stockholm och Västerås. Nu kunde människor enkelt resa mellan orterna och dessutom uppfördes ett postkontor vid stationsbyggnaden. Det finns flera anledningar till att flyttlasset går till Enköping. Många uppskattar tillgängligheten och närheten till Mälaren och Stockholm. Det som lockar folk är också arbetstillfällena - både i staden och i anslutning till staden. Lasarettet och Ledningsregementet har många arbetstagare. Under 2017 etablerades nästan 300 nya företag här. 2019 skapades många nya jobb när möbelbutiken Mio samt Dollarstore invigdes i Enköping. På Bostadslistan.se är det enkelt att bläddra sig igenom utbudet av olika hyresbostäder. Både kommunala och privata värdar annonser på sidan.  Det planeras fortfarande nya byggprojekt, så du har allt att vinna på att hålla dig uppdaterad.

Hyra bostad i Enköping

Enköping är en stad som präglats av sin historia, vilket också syns i stadsbilden. Det brev som anger att Enköping fått stadsprivilegier är daterat till den 14 april 1413 och signerat av kung Erik av Pommern. Det kan ha funnits andra uttalanden och dokument som visar att Enköping fått kalla sig stad tidigare, men tyvärr kan de ha försvunnit i de många stadsbränderna. På Tryggön uppförde man på 1200-talet ett franciskanerkonvent. På uppmaning av Gustav Vasa användes klostret som ett sjukhus för spetälska, där de togs om hand av munkarna. När reformationen började flyttades sjukhuset så småningom till Stockholm, troligtvis av ekonomiska skäl. Ett par sekel senare bedrev Enköping viktig handel med Västmanland och Dalarnas bergslager, vilket sedan skeppades vidare till Stockholm och Södertälje. I samband med landhöjningen krympte viken och det blev allt svårare för skeppen att segla in. Detta gjorde att handeln sinade.

I stället fick jordbruk och boskapsskötsel allt större betydelse, med stöd av Drottning Kristina. På 1700-talet odlade man tobak och startade ett ylleväveri. Fabriken fick senare stänga eftersom Mössorna tog över och den svenska politiken förändrades. När järnvägen kom till Enköping i slutet av 1800-talet gick tåget mellan Stockholm och Västerås. Nu kunde människor enkelt resa mellan orterna och dessutom uppfördes ett postkontor vid stationsbyggnaden. Den fina byggnaden ser välkomnande ut vid ankomsten med tåg. Stadskärnan i Enköping är både gemytlig och anrik. Det finns en ås mitt i stan med plats för en stenkyrka från 1100-talet. Historiska runstenar finns att beskåda vid Afzelliplan och i Skolparken. Det finns också möjlighet för den vetgirige att veta mer om gammal historia vid ett besök på Enköpings museum. På Westerlundska gården kan du lära dig mer om den före detta stadsläkaren Dr. Westerlunds liv och arbete.

Om du har tur stöter du på den fina Munksundskällan, en medeltida källa där människorna i staden hämtade sitt dricksvatten. Nuförtiden finns det föga förvånande moderna avloppsledningar vilket gör att du istället kan besöka platsen för upplevelsens skull. Det är njutningsfullt att sitta under en lönn och höra dammens vatten porla. På våren slår körsbärsträden ut. I utkanten av Enköping har du tillgång till fin natur. Gröngarn har gammal urskog och en 2 km lång vandringsled. Vackra fåglar och betesdjur finner du på Dyarna. Många uppskattar också de fina idéträdgårdarna vid Åpromenaden. 

Det byggs nya hyresrätter i Enköping

Har du funderat på vilket bostadsområde som passar dig? Många föredrar ett centralt läge, men det byggs oftast få nya hyresbostäder innanför stadskärnan. Det snåla utbudet gör att det blir huggsexa om bostäderna och priserna skjuter lätt i höjden. Det kan vara värt att bredda sitt sökområde och faktiskt se om det finns andra kriterier som också är rimliga. En bostad i ytterområdena är billigare och kan även vara rymligare eller nyrenoverad. Det gäller att inte låsa sig för mycket några få lägenheter. På Bostadslistan.se har du möjligheten att bevaka sidan varje dag för att se vilka lägenheter som blivit lediga.

På centralt läge bor du i närheten av Stora Torgets torghandel och flera butiker. Du kan sköta bankärenden, bilioteksärenden samt göra restaurangbesök utan att transportera dig allt för långa sträckor. För den som är sugen på att motionssimma finns det en simhall alldeles i närheten. Du har vackra parker som Drömparken och Klosterparken alldeles runt knuten och möjligheten att besöka strövområdet på Enköpingsåsen. Galgvreten erbjuder mestadels bostads- och hyreslägenheter. Här ligger en park som heter Västerledsparken och ett torg vid namn Enögla Torg med matställen och affärer. Det finns praktiska bussförbindelser härifrån. Du promenerar in till stan på 15 minuter.

Husberg är ett trevligt område med närhet till skön natur. Det finns mestadels villor i området med gott om grönskande träd mellan varje kvarter. Om det kurrar i magen är det bara att gå till närbutiken eller pizzerian. Dessutom är det inte alls långt in till Enköpings centrum härifrån. Utöver det befintliga bostadsbeståndet kommer Peab att bygga ett hundratal nya hyresbostäder i Enköping. Det kommer finnas både ettor och treor som passar både den lilla familjen och singeln. Tanken är att installera solpaneler på taket för att maximera energiproduktionen. De nya bostäderna är tänkta att vara ett bygge för nyblivna invånare såväl som framtida generationer.

Hyra i andra hand är också ett alternativ

Plötsligt händer det - du tänker flytta. Kanske vill du lämna föräldrahemmet eller göra dig av med din stora lägenhet för att dra ner på hyreskostnaden. Ibland kan det ta lång tid att hitta en ny lägenhet att hyra i förstahand. Därför väljer också många att söka efter andrahandslägenheter. En andrahandslägenhet är ofta tillgängligare fortare och dessutom kanske du matchar uthyrares kriterier bättre. De flesta hyresvärdar ser gärna att man har fast inkomst men det finns också en del som accepterar ett vikariat. De som är nya i karriären kanske också behöver flytta till staden just för att de ska testa en anställning. Om du snabbt behöver hitta en ny lägenhet är det enkelt att surfa in på Bostadslistan.se i mobilen var du än är, för att inte riskera att missa en intressant annons. 

Hyresbostäder passar de som vill vara rörliga på bostadsmarknaden

Många som ska in på bostadsmarknaden tycker det är tufft att spara ihop till att köpa ett första boende. Om du bor i bostadsrätt eller villa är du relativt låst eftersom du måste sälja bostaden innan det är dags för flytt. Om du är ny i en stad kan det vara skönare att testa att hyra i andrahand innan du bestämmer dig för att du vill etablera dig på platsen. Dessutom slipper du ta av din buffert.

Hyra ut bostad i Enköping är en extra inkomstkälla

Om du har flera rum över i din stora villa och dessutom behöver lite mer tillskott i kassan kan det vara ett alternativ att hyra ut en av dem. På Bostadslistan.se kan du bilda dig en uppfattning om hur du kan utforma annonsen och dessutom läsa mer i vår blogg om olika saker att tänka på vid uthyrning.

Hitta hyresbostad i Enköping

Vi på Bostadslistan.se har skapat en sida så som vi själva hade önskat att den skulle se ut inför vårt eget bostadsletande. Tydlighet, struktur och bra information. Du kan enkelt sålla bort de bostäder du inte är intresserad av, så att du kan fokusera på att kontakta de hyresvärdar som kan hjälpa dig vidare.

Vi önskar dig lycka till och hoppas att du snart hittar rätt bostad i Enköping!

+46 8 446 892 66 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadslistan.se (måndag till fredag 10.00-16.00)