Stäng sökning
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Sök
{"slug":"vanersborg","title":"Vänersborg"}
vanersborg
81 hyresrätter hittade genom denna sökning
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
81 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyr en lägenhet i Vänersborg - Se alla lediga lägenheter i Vänersborg här


Hyra lägenhet i Vänersborg

Det var stadens många pompösa byggnader som fick Vänersborgsskalden Birger Sjöberg (”Den första gång jag såg dig”) att ge den smeknamnet ”Lilla Paris” – ett epitet som hänger med än idag. Vänersborgs kommun har cirka 40 000 invånare och ligger vid Vänerns strand. Många har på senare år fått upp ögonen för den pittoreska småstaden och det byggs nytt över hela staden för att möta efterfrågan på nya lägenheter. 

Hantverk, handel och sjöfart har varit centrala i Vänersborgs historia och idag har man en stabil och varierad arbetsmarknad inom såväl industri som jordbruk och småföretag. De snabba förbindelserna till Göteborg gör staden till en attraktiv plats för pendlaren och det finns flera skolor och förskolor i kommunen. 

Närheten till naturen och vattnet är förstås något av det som gör Vänersborg så populärt; vänersborgarna har lyxen att kunna bada mitt i stan och det finns inte mindre än fyra långgrunda sandstränder i kommunen. Vid Vänern kan man hyra båt och kajaker, och det krävs inga fiskekort för att fiska i sjön som även bjuder på ett rikt och spännande fågelliv. Vänersborg upplevde ett uppsving vid invigningen av Göta Kanal och har på senare tid fått pris som Vänerns bästa gästhamn.  

Om du är på jakt efter att hyra lägenhet i Vänersborg är vi på bostadslistan.se alltid redo att hjälpa till. Vi har hyresrätter från såväl stora, etablerade hyresvärdar som från mindre, privata värdar. Du kan hitta enstaka rum som hyrs ut i större bostäder och delningsvänliga lägenheter i spännande stadsdelar. På bostadslistan.se samlar vi alla hyreslägenheter i och omkring Vänersborg så att du får en god överblick och kan välja i lugn och ro utan att behöva söka på en rad olika bostadssidor. Upprätta dig gärna med vår BostadsAgent - på så vis kan du vara säker på att vara den första som får tips om nya hyreslägenheter som kommer upp i Vänersborg!

Hyresrätt i Vänersborg

I Vänersborg får du det bästa av två världar med småstadsidyll, vatten och natur runt knuten och ett rikt kultur- och föreningsliv. Dessutom har staden fina förbindelser inte bara med Göteborg utan även direkt järnvägsförbindelse med Uddevalla – Herrljunga – Stockholm. Butiker, caféer och restauranger präglar innerstaden medan den som vill komma närmre naturen har möjlighet att hitta en hyresrätt i Vänersborg alldeles intill Sveriges största insjö. Staden har många sevärdheter som t.ex. Skräckleparken – mångas favoritplats i Vänersborg med ett rikt växtliv och vackra skulpturer. På Vänersborgs torg hålls marknader och event hela året runt medan Vänersborgs museum bjuder på Sveriges äldsta museimiljöer. Älgsafari och äventyrsbad är andra attraktioner som erbjuds i och omkring Vänersborg och stadskärnan har hela 60 välsorterade butiker.

Hyreslägenheter i Vänersborg

Det råder stor efterfrågan på hyreslägenheter i Vänersborg och kommunen satsar stort på nya bostäder, både nära vattnet, i centrum och med naturen runt hörnet i småorterna. Vänersborg bjuder på flera olika och skiftande stadsdelar som alla har sin unika prägel. Allt från de centrala delarna som domineras av många gamla och storslagna byggnader till omkringliggande, mindre stadsdelar nära naturen. Oavsett om du vill bo centralt, på landet eller vid Vänern finns det garanterat en hyreslägenhet i gemytliga Vänersborg som faller dig i smaken. Det kan vara svårt att veta vilken bostad och vilket område som bäst matchar dina krav för en hyreslägenhet. Vill du t.ex. bo i centrum med närhet till vattnet och kommunikationer eller närmare naturen med fina motionsmöjligheter och vild natur? Använd Bostadslistan.se för att se nya lägenheter i Vänersborg och kunna slå till direkt när de kommer upp på vår hemsida. 

Lediga lägenheter 

Vänersborgs varierande stadsdelar erbjuder olika fördelar beroende på vad du är ute efter. Ofta gäller det att vara öppen för att testa olika stadsdelar och områden och på bostadslistan.se kan du filtrera de lediga lägenheterna efter geografisk plats för att få en uppfattning om hur det är att bo på olika platser. Du som har barn vill förstås ha en lägenhet som ligger nära förskolor och goda inköpsmöjligheter medan du som pendlar till Göteborg gärna bor i närheten av stationen. Ta reda på vad du förväntar dig av ditt nya boende så hjälper vi dig att hitta en ledig lägenhet i Vänersborg som passar just dina behov. 

Centrum och Nordstan

I Vänersborgs centrum har man både ett fint utbud av upplevelser och närheten till naturen. Dessutom finns två fina parker på promenadavstånd. 

Egnahem

På 15 minuters promenad kommer man till centrum från Egnahem. Lägenheterna här är byggda från 30- till 50-tal och många av dem har renoverats. 

Fredriksberg

Detta är en av de populäraste stadsdelarna i Vänersborg. Närheten till Vänern, parker och centrum gör det till ett riktigt toppenställe att bo på. 

Holmängen

Här bor man nära naturen och centrum. Husen är byggda på slutet av 80-talet och det finns även nybyggda hyreslägenheter varav många har en fin utsikt över sjön.

Hitta lägenhet i Vänersborg

Vänersborg är en kommun i konstant tillväxt och man arbetar hårt på att möta efterfrågan på nya lägenheter till alla som gärna vill flytta hit. När man bygger nytt strävar man efter att tänka hållbart och planera för olika boendeformer som alla ligger nära både natur och vatten. Försöker du också hitta en lägenhet i Vänersborg? På bostadslistan.se kan du lägga upp en bevakning på den typ av lägenhet du är ute efter utifrån antal rum, storlek, geografisk plats och hyreskostnad och därmed vara redo att slå till direkt när det dyker upp en hyreslägenhet i Vänersborg som intresserar dig. bostadslistan.se hjälper dig i jakten på den optimala hyresbostaden. Om du är nyfiken på att veta mer kring boende och bostadsfrågor finns det mycket matnyttigt att läsa i vår blogg. Ta en titt på vår hemsida – kanske kan vi hjälpa dig att hitta din drömlägenhet i Vänersborg redan idag!