Stäng sökning
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Sök
{"slug":"uppsala","title":"Uppsala"}
uppsala
18 hyresrätter hittade genom denna sökning
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
18 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyr ett rum i Uppsala - Se alla lediga rum i Uppsala här

Bell
Hoppsan! Bostaden du var intresserad av är tyvärr redan uthyrd 😞

Här är några andra bostäder i Uppsala som eventuellt passar dig. Lycka till med att hitta ditt nya hem!


Funderar du på att hyra rum i Uppsala? Uppsala har en tuff bostadssituation, speciellt vid terminsstart för universitetet.  Det gör att du som vill flytta till Uppsala ska börja tänka på andra möjligheter, i alla fall temporärt, än att få ett förstahandskontrakt på en hyresbostad. Många väljer därför att hyra rum första tiden i Uppsala, dels för att det är en billig form av boende, och för att utbudet är större. Använd dig av Bostadslistan.se för att se hur du snabbt och enkelt kan hyra rum Uppsala och komma vidare i din bostadsjakt!

Se alla lediga rum att hyra i Uppsala 

Bostadslistan.se har samlat alla lediga rum att hyra i Uppsala under ett tak. Det betyder att du smidigt och effektivt kan scrolla dig igenom utbudet av lediga rum att hyra i Uppsala (och andra orter) och få en bild av priser i olika bostadsområden. Du kan titta på bilder i annonsen för att få en känsla för hur bostaden ser ut, både i helhet och det rum som finns att hyra. När du hittar någon eller några spännande möjligheter kan du ta kontakt med hyresvärden genom Bostadslistan.se och komma först till kvarn hos tusentals privata hyresvärdar med lediga rum att hyra i Uppsala som vill hyra ut till någon som precis dig.

“Rum uthyres” Varför hyra ett rum?   

“Uppsala: Rum uthyres” är en klassisk rubrik på annonser för inneboende, lika gammal som bostadsannonsen själv. För många är det ett utmärkt sätt att få in lite extra pengar, samtidigt som man utnyttjar den fulla bostadsytan. Det kan handla om personer som bor i hus där barnen flytta hemifrån, eller äldre par som väljer att bo på nedervåningen och därför har rum som kan hyras ut. Det kan också handla om personer som jobbar på annan ort delar av tiden och därför har rum att hyra ut i Uppsala. 

Ibland handlar en annons med titeln “Rum uthyres” om att det är en ensamstående förälder väljer att hyra ut rum både för den ekonomiska fördelen och för sällskapet. Kanske du får möjlighet att få billigare hyra om du hjälper till med barnpassningen en gång i veckan, eller matar ett husdjur när husse eller matte inte har möjlighet.

Uppsala har en lång tradition av att hyra ut till inneboende via just annonser som “Rum uthyres Uppsala”. Eftersom det är en stad som alltid hört samman med just studerande, så är det många som själva en gång varit inneboende som studenter och som känner ett behov av att fortsätta traditionen när de själva sitter med ett bra jobb och ett stort hus. Att ha chansen att ge unga människor en trygg hamn den första tiden på ny ort och nya studier kan inte underskattas, och därför är det många som använder sig av “Uppsala: Rum uthyres” i annonser.

Rum att hyra i Uppsala 

Många väljer att hyra ett rum eftersom det är en snabb, tillfällig lösning. De har kanske precis kommit in på en utbildning, eller fått ett nytt jobb, och att hyra ett rum i Uppsala som kanske är möblerat, gör att flytten går enkelt och smärtfritt. Under tiden kan de lära känna de olika bostadsområdena i Uppsala och researcha var de vill satsa på att bo senare. Kanske spara ihop till en insats och köpa ett hus eller bostadsrätt, eller ställa sig i bostadskö till ett förstahandskontrakt.

Många ensamstående, både äldre och yngre, väljer också att bo som inneboende eftersom det kan ge både en social gemenskap och en möjlighet att bo i områden, ofta mer centralt, än vad du annars kan få möjlighet när du flyttar till en ny stad. Om du hittar rätt rum att hyra i Uppsala så kommer du med en gång ett steg närmare ditt kommande drömboende, och vem vet, kanske du till och med väljer att stanna några år i det rum du hyrt, bara för att du fått den bästa hyresvärden i det mysigaste området i Uppsala.

Att bo i rum i kollektiv i Uppsala 

För dig som kan tänka dig att bo i rum i Uppsala så rekommenderar Bostadslistan.se att du även tittar efter kollektiv. Fördelarna med att bo tillsammans med andra studerande är många: genom att gå ihop i grupp så blir det plötsligt möjligt att hyra större lägenheter som ofta ligger mer centralt, samtidigt som ni får nya vänner och en naturligt social ingång till studentlivet.

Dessutom visar färska undersökningar från Bostadslistan.seatt det finns pengar att tjäna på att bo i rum i kollektiv: Upp till 4 500 kronor i månaden, jämfört med vad du skulle betala för motsvarande i en lägenhet som du själv hyr. 

Ska du studera i Uppsala? 

Många av de som letar efter en studentbostad börjar leta först när de kommit in på sin utbildning, eller till och med månaden innan de börjar på universitetet. Men vid höstterminen på Uppsalas universitet startar nära 45 000 elever sina studier, många av dem är nyinflyttade till staden, och det betyder att det blir ett enormt tryck på studentbostäder i Uppsala varje höst (och delvis också vår).

Var lite smartare än så. Börja i god tid, redan när du skickat din ansökning till drömutbildningen. Undersök Uppsalas bostadsmarknad genom att exempelvis gå in på Bostadslistan.se och börja att klicka dig runt bland alla lediga hyresbostäder där, inte bara rum i Uppsala, utan också möjlighet att hyra i andrahand eller i kollektiv. Uppsala studentkår har tillsammans med Uppsala universitet och Uppsala kommun bildat bostadsportalen Studentboetjust för studenter som bor i eller söker bostad i Uppsala, så skriv upp dig i kön där. Vänd dig också direkt till nationerna. Här finner du de klassiska typerna av studentbostäder: studentrum, studentlägenheter, studentkorridor, med flera. Men räkna inte med att få en bostad direkt till höstterminen, många kan tvingas vänta på en plats i mer än 6 månader!

Så du måste själv vara aktiv. Här på Bostadslistan.se kan du snabbt få en bild av var i Uppsala du kan hyra en studentbostad, och läsa om både hyreskostnad, antal rum, aktuellt område och andra villkor utan att behöva befinna dig fysiskt på plats. 

Det spar dig en massa tid!