Stäng sökning
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Sök
{"slug":"uppsala","title":"Uppsala"}
uppsala
0 hyresrätter hittade genom denna sökning
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
0 hyresrätter hittade genom denna sökning

Studentbostäder i Uppsala - Se alla lediga studentlägenheter i Uppsala här

Bell
Hoppsan! Vi kunde inte hitta några hyresbostäder på denna sökning

Det var inte möjligt att hitta några hyresbostäder i Uppsala på hela internet...

Vill du få en notifikation så snart vi gör det?

Liknande sökresultat

Vill du hyra hus i Uppsala?

Hitta hus i Uppsala – se alla lediga här

Vill du pröva på att bo i hus i trivsamma Uppsala men inte är säker på i vilket område du vill bosätta dig permanent, eller ens om du vill ta ett banklån just nu? Så kan en bra lösning vara att hyra hus i Uppsala. Vi hjälper dig att se alla lediga hus i Uppsala som finns att hyra, enkelt och utan krångel. 

På Bostadslistan.se har vi ett stort urval av små och stora privata hyresvärdar som väljer att hyra ut hus i Uppsala och i resten av Sverige. Du kan snabbt använda sidans olika sökfunktioner för att undersöka priser och möjligheter och hitta rätt hus för dig. Därefter kan du skapa en bevakning av den typ av hus som du är intresserad av och få uppdatering i din e-post nästa gång ett passande objekt dyker upp.  

Varför hyra hus i Uppsala?

Uppsala är staden för dig som drömmer om ett utvecklande jobb, vackra kulturbyggnader, ett aktivt uteliv och en ungdomlig stämning. Staden är uppbyggd omkring Uppsala universitet som är Nordens äldsta universitet och grundades 1477. Det är till och med äldre än Köpenhamns universitet som kom två år senare, 1479. Med universitetet kommer naturligt att den är full med unga människor och personer som brinner för en högre utbildning. I och med detta finns många stora arbetsplatser som har med kultur och forskning att göra som Akademiska sjukhuset, Läkemedelsverket och Livsmedelsverket.Och Uppsala har både rika möjligheter för dig som föredrar att gå på museum, shoppa eller bara ta en öl. Nationerna, som finns för studenterna, håller utelivet levande och det anordnas en mängd olika årliga evenemangtill alla uppsalabors glädje året om som mösspåtagning en den sista april.

I och med att så många unga människor kommer från hela landet, och många mer etablerade par både väljer att bo kvar och att flytta till stadens arbetsplatser så finns det ett stort tryck på lediga bostäder i form av bland annat hus i Uppsala. Staden har också blivit allt mer populär som pendlarort för de många som arbetar i Stockholm men hellre vill bo i Uppsalas lugn än i storstaden.

Det betyder att små bostäder, lägenheter och studentbostäder, snabbt blir uthyrda. Men om du kan tänka dig att hyra hus i Uppsala så har du större chanser att snabbt få tag i ett boende, och har du tur så blir det både billigare och mer centralt beläget än vad du kan räkna med när du bara söker en lägenhet.

För dig som vill hyra hus i Uppsala och pendla

 Om du är en av de många arbetar i Stockholm men har tröttnat på att flytta från lägenhet till lägenhet eller de skenande priserna på bostadsrätterna, så ska du överväga om du istället kan välja att hyra hus i Uppsala eller i liknande närområden. Allt fler pendlar till och från Uppsala och får på så sätt både den mysiga akademikerstaden att vila ut i, och storstaden puls på dagen. Både biltrafik, buss och tåg, gör det enkelt och smärtfritt att välja att pendla Uppsala- Stockholm dagligen. Kanske du kan jobba hemifrån en dag i veckan, och kanske du väljer att som så många andra cykla till stationen på morgonen, så att du också får din dagliga motion innan du ska sitta framför datorn på kontoret i åtta timmar.

Så hittar du rätt hus i Uppsala

Det kan vara snårigt att utforska bostadsmarknaden och hitta den rätta lägenheten i Uppsala. Men då finns Bostadslistan.se här för dig! Du kan söka och bevaka gratis på sidan eller välja bli premiumprofil för att få utökad tillgång till våra tjänster och intensifiera sökandet. Då har du också möjligheten att kontakta vår duktiga kundtjänst för att få råd och stöd.    

Bostadslistan.se har en söktjänst som är praktiskt utformad så att du ska kunna jämföra priser och bostäder enkelt. Det kommer dagligen in nya hyresbostäder som hus till uthyrning i Uppsala.    

När du hyr hus privat i Uppsala 

 När du hittat ett hus du är intresserad av att hyra så kan du via Bostadslistan.se kontakta hyresvärden. När du och hyresvärden kommit överens om att ni vill pröva att skriva ett kontrakt så rekommenderar vi att du avtalar ett möte så att du kan få se huset på plats. Speciellt om du ska hyra huset på längre sikt bör du se till att titta igenom huset ordentligt och ställa många frågor till hyresvärden innan du bestämmer dig, det är klokt att vara uppmärksam på om det finns några fel på huset som kan ställa till problem för dig. Det är alltid lättare att prata igenom det innan kontraktet är påskrivet, och komma överens om eventuella reparationer som hyresvärden ska utföra. Har du frågor om hur exempelvis vintern påverkar värmekostnader etc. så ska du fråga om det även om det bara är april månad när du flyttar in. Innan inflytt ska du inte glömma att tillsammans med hyresvärden gå igenom bostaden med ett så kallat besiktningsprotokoll där ni gemensamt se vilka skador som finns vid inflyttning. 

 Hyresvärden bör kontrollera dig och din pålitlighet och detsamma ska naturligtvis du göra. Det är lika viktigt för dig att det är en seriös hyresvärd du har att göra med som det är för hyresvärden att den som hyr hans hus i Uppsala är en pålitlig hyresgäst. Be till exempel om referenser från tidigare hyresgäster, och om du inte hyr av ägaren ska du alltid kontrollera med denne att din potentiella hyresvärd har fått tillåtelse att hyra ut bostaden till dig.   

I ditt kontrakt kan du också se vilka kostnader som ingår i hyran och om exempelvis driftkostnader kommer att ingå eller inte. När du hyr ett hus året runt är det vanligt att du bara betalar kallhyra för själva tillgången till huset. Då står du själv för driftkostnader som exempelvis el, värme och vatten, precis som om du själv hade ägt huset.  Men om husägaren som fortsätter att sköta driftkostnaderna lägger de på kostnaden för detta till hyran. Om du hyr möblerat får hyresvärden givetvis också lägga till lite för detta på din hyra. Be om en inventarieförteckning så att du vet vilka möbler som ingår. Ofta kan en deposition ingå för att just täcka slitage, men även det kan diskuteras, så att ni är överens om kraven och även hur och när depositionen ska betalas tillbaka när du flyttar ut. 

När du hyr ett hus bör du ha en egen hemförsäkring. Men det räcker med en vanlig hemförsäkring som gäller hyresrätt. Du behöver alltså inte teckna någon villaförsäkring eftersom det är ägarens ansvar.

 

Fin villa att hyra i Uppsala

När du hyr ett hus i förstahand av ägaren av huset sker oftast all kontakt när det gäller uthyrning direkt mellan dig och ägaren som hyr ut villan eller fritidshuset. Detta gäller också om du vill hyra villa. Men när det gäller framförallt fritidshus så finns det också hyresförmedlare som fungerar som en mellanhand mellan uthyrare och hyresgäst. Bostadslistan.se förmedlar enbart kontakten mellan hyresvärd och potentiell hyresgäst men är inte ansvarig för övrig kontakt dem emellan.  

 Att hyra villa eller hus året runt är ett bra sätt att prova på om livet som husägare passar dig. Det kan också vara ett bra och billigt alternativ för dig som vill undersöka i vilket bostadsområde du helst vill slå dig ner. Om du precis flyttat till en ny stad för nytt jobb kan det också vara klokt att inte låsa sig med en gång med ett huslån. Då kan det vara en god idé att hyra villan först. I dessa tider med allt större intresse för så kallad “hemester” kan det också vara ett bra alternativ att hyra en villa på semestern; du får både friheten och utrymmet som ett hus ger, men betalar bara för den tid som du faktiskt använder huset. På samma vis kan även fritidshus hyras under en semesterperiod. 

  

Hus uthyres Uppsala

På Bostadslistan.se samlar vi alla typer av hyresbostäder i hela landet och här på sidan hittar du just hus som uthyres i Uppsala. Om du letar efter andra typer av hyresrätter kan du enkelt slå om din sökning till exempelvis lägenheter eller rum. Detsamma gäller om du vill söka i mer än ett område, exempelvis både Uppsala, Stockholm och Knivsta.  Du kan välja att begränsa din sökning till en viss hyresnivå eller antal önskade rum, men vi rekommenderar alltid att du hellre breddar din sökning än gör den för smal. Lägg till lite extra på hyran, och ta både fler och färre rum än vad du först tänker, eller gör flera bevakningar så att du inte riskerar att gå miste om den perfekta bostaden när den dyker upp. Om du letar efter Hus som uthyres i Uppsala så se till att sökningen passar in med möjliga resvägar du har, kanske du kan söka dig längre ut än vad du först tänkt, till exempelvis Tierp, och då få färre konkurrenter om det perfekta hus som uthyres där?

En sak är i alla fall säker: Här på Bostadslistan kan du finna alla möjligheter, och enkelt skapa en bevakning av den typ av hus som du vill hyra.

 

För dig som vill hyra ut hus i Uppsala

Om du vet att du kommer att ha delar eller ett helt hus stående tomt är det här din chans att enkelt och gratis få annonserat att du vill hyra ut hus i Uppsala. Du kan enkelt lägga upp din annons med huset du vill hyra ut. Annonsering är gratis och har du tur så kan du få kontakt med din kommande hyresgäst redan inom 24 timmar. 

Följ bara våra instruktioner på Bostadslistan.se. Du kan välja att lägga till eventuella krav och önskemål du har på din kommande hyresgäst, och att ladda upp fina och beskrivande foton, gärna på både exteriörer och interiörer, så att den som tittar snabbt kan få en bra uppfattning om bostaden. Lägg också till en beskrivning, gärna också av attraktioner i området omkring, som träningsmöjligheter eller nära till universitetet. 

Vill du hyra ut rum i hus i Uppsala?

Uppsala har en stolt tradition av att varmt ta hand emot de nya studerande som kommer dit från hela Sverige, och ett av de sätt som man gör det på är att de som redan har ett hem i Uppsala löpande hyr ut rum till studerande. Om du har ett extra rum i din bostad och möjlighet att få plats för ännu en person i ditt hem så kan det vara en fantastiskt bra upplevelse att hyra ut rum i Uppsala., både ekonomiskt och socialt. Vid uthyrning av ett rum i andra hand behövs  det aldrig tillstånd för att hyra ut rum.

 Det kräver en viss omställning att bo med en inneboende kan kännas lite ovant från början. Det är viktigt att komma ihåg att det inte bara är den inneboende som ska respektera de regler som ni kommit överens om, utan också att du ska det. Det gäller framförallt den inneboendes privatliv. Gå aldrig in i uthyrningsrummet utan tillåtelse för att exempelvis städa där, det är din inneboendes privata rum. 

Kontrakt när du hyr ut hus 

När du gjort dina val bland bostadssökande och funnit nästa lämplig hyresgäst så ska du kontakta dem och be om referenser. Be också den kommande hyresgästen att själv ta en kreditupplysning på sig själv som du kan se. På så sätt kan du vara säker på att hyresgästen är pålitlig och att han eller hon kan betala hyran. När ni kommit överens är det dags att skriva hyreskontrakt. Det är du som hyresvärd som är ansvarig för att upprätta ett hyreskontrakt och du kan ladda ner mallar för det genom att söka på nätet, eller köpa ett kontrakt i en bokhandel. Se om du inte kan få tag i en mall för inventarieförteckning och besiktningsprotokoll också. Om du inte gått igenom besiktningsprotokollet tillsammans med den kommande hyresgästen är det svårt att som hyresvärd kunna dokumentera eventuella skador som skett under perioden som uthyrning och inte innan hyresgästen flyttat in. Kom också ihåg att du bör kontrollera så att din hemförsäkring täcker och om din kommande hyresgäst också ska teckna en egen hemförsäkring så att ni är helgarderade.

 

Beskattning när du hyr ut hus i Uppsala

Dina inkomster från andrahandsuthyrning måste redovisas i deklarationen men när du hyr ut ditt hus eller villa så kan du dra av ett schablonavdrag på 40 000 kronor + ett avdrag som är 20 procent av bruttointäkterna ifrån uthyrningen. Det kan alltså löna sig både för den som hyr hus och den som hyr ut hus.  

Välkommen till Bostadslistan.se, vi hoppas du hittar det Hus i Uppsala du letar efter!