Stäng sökning
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Sök
{"slug":"harnosand","title":"Härnösand"}
harnosand
57 hyresrätter hittade genom denna sökning
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
57 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyresrätter i Härnösand - Se alla lediga hyrebostäder i Härnösand

Bell
Hoppsan! Bostaden du var intresserad av är tyvärr redan uthyrd 😞

Här är några andra bostäder i Härnösand som eventuellt passar dig. Lycka till med att hitta ditt nya hem!


Hyresrätter i Härnösand

Alla människor är olika och vill leva sina liv på olika sätt. Alla har även olika förutsättningar, behov och framtidsplaner. Därför är det viktigt att man tar hänsyn till alla dessa aspekter när man är på jakt efter en hyresrätt. Det gäller att hitta en plats man kan trivas på, en plats som har närhet till det du uppskattar och behöver men också att du hittar en hyresrätt som passar din budget. Det är inte lätt att hitta en lägenhet som uppfyller alla de krav man har men genom att låta oss på Bostadslistan.se hjälpa dig att leta efter hyresrätter i Härnösand kan vi underlätta ditt sökande!

Lediga hyresbostäder i Härnösand

Härnösand är en tätort som ligger i Ångermanland.  Man satsar hårt på att upprätthålla en levande landsbygd och erbjuder därför ett flertal möjligheter för service för att alla ska kunna leva sitt bästa liv i Härnösand. Det är även en driven stad med entreprenörer och ett aktivt näringsliv där du har stora möjligheter att utvecklas. Söker du efter lediga hyresbostäder i Härnösand är det en bra idé att leta tillsammans med oss på Bostadslistan.se. Här kan du enkelt ställa in vad det är för hyresbostad du söker efter samt maxhyra och antal rum. Vi hjälper dig att hitta din nästa lägenhet i Härnösand!

Hyra bostad i Härnösand

När du ska hyra bostad i Härnösand kan du välja mellan flera olika områden beroende på vad som känns viktigt för dig. Om du är en person som är på jakt efter stad och puls kan du hyra bostad inne i centrala stadskärnan eller precis utanför. Vill du hellre hyra bostad precis vid havet, mitt i skogen eller ute i den levande landsbygden finns det möjlighet till detta med. Du kan alltså hyra en bostad i Härnösand i ett lummigt och härligt villakvarter, perfekt för småbarnsfamiljen, och ändå bara ha ett par minuter in till centrum. I Härnösand är det inte långt någonstans så även om du väljer att bosätta dig på landsbygden har du relativt nära in till tätorten och allt den erbjuder.

Hyresrätter i Härnösand

Härnösand är en härlig plats att bo på. Precis som i andra orter i landet finns det hyresrätter i Härnösand som hyrs ut av både kommunala och privata fastighetsägare. Det kan vara svårt att hålla reda på alla olika uthyrare och ett tidskrävande arbete att registrera sig på alla olika sidor. Låt oss på Bostadslistan.se hjälpa dig att filtrera fram exakt de hyresrätter i Härnösand som kan vara av intresse för dig. 

Härnösand har en historisk stadskärna med ett rikt kulturliv som är beläget på en ö mitt i Höga Kustens södra skärgård. De senaste åren har staden legat i topp över Sveriges bästa sommarstäder och det beror bland annat på det havsnära läget, unika butiker, massor av sevärdheter och den vackra naturen. Eftersom Härnösand dessutom är fyllt av drivna entreprenörer och utvecklare av olika slag så satsar man stort på att göra livet så bra som möjligt för alla som väljer att hyra lägenhet i Härnösand. 

Hyra i andra hand

Beroende på om du är på jakt efter lediga hyresrätter mitt inne i centrum eller om du kan tänka dig att bo på landsbygden så varierar både priserna och möjligheterna till förstahandskontrakt i Härnösand. Vill du bo i ett område som är väldigt populärt, i detta fall inkluderas även Skärgården här och inte endast centrum, så konkurrerar du med många andra sökanden. Det kan då vara ett bra alternativ att hyra i andra hand till dess att du får den där lägenheten du drömmer om. Att hyra i andra hand är ingenting konstigt och faktum är att många gör det överallt i landet. Framförallt yngre personer och studenter som ännu inte har det ekonomiska läget att betala jättemycket i hyra. Det viktigaste om du ska hyra i andra hand är att du får se lägenheten innan du skriver på några avtal och att ni har ett bra kontrakt som säkrar både dig och den du hyr av från att bli lurade på något sätt. 

Hyresbostäder

Många tror att det är opraktiskt att bo på landet men i vissa fall kan det vara mer opraktiskt att bo stan. I Härnösand har man satsat på att ta vara på landsbygden och har därför infört speciella servicetjänster för den som väljer att bosätta sig i där. Bland annat så erbjuder man hemsändning av mat till den som har svårt att ta sig till affären för att handla. Om du hyr bostad som ligger minst 2 km från affären får du hjälp med att få dina varor hemkörda en gång i veckan. Man planerar även för att alla hyresbostäder i Härnösand, inklusive dem som ligger en bit utanför, ska ha tillgång till datakommunikation med minst 100 mb/sekund vid årsskiftet 2022/2023. Med tanke på vilket arbete kommunen lägger ner på sina hyresgäster i Härnösand så är det helt klart en plats man vill bo på.

Hyra ut bostad i Härnösand

Är du ute och reser mycket eller jobbar borta många månader om året är det kanske en bra idé att hyra ut din bostad i Härnösand. Istället för att säga upp den kan du hyra ut i andra hand och säkra att du har kvar din bostad när du behöver den igen. Du kan hyra ut din bostad möblerad eller omöblerad och det är detta som avgör hur mycket hyra du får ta för din nya hyresgäst. Det finns allmänna riktlinjer på att den som hyr bostad inte får ta mer hyra än hyran kostar men i vissa fall, exempelvis vid möblerad uthyrning, får man ta mer. Visst är det bra att kunna hyra ut din bostad i Härnösand medan du är iväg på arbete på annan ort och samtidigt kunna känna dig trygg i att någon tar hand om din bostad? Perfekt tycker vi på Bostadslistan.se! 

Hitta hyresbostad i Härnösand

Att hyra lägenhet i Härnösand är bra för dig som vill bo både vackert och välplanerat. Med projektet Levande Landsbygd 2.0 satsar kommunen på ett växande näringsliv, att skapa fler möjligheter till arbete, bättre service, god boendemiljö och att utveckla friluftslivet. För att lättare hitta hyresbostad i Härnösand får du gärna använda de sökfunktioner vi erbjuder här på Bostadslistan.se.

Lycka till i sökandet efter bostad!