Stäng sökning
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Sök
{"slug":"sodertalje","title":"Södertälje"}
sodertalje
242 hyresrätter hittade genom denna sökning
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
242 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyresrätter i Södertälje - Se alla lediga hyrebostäder i Södertälje

Bell
Hoppsan! Bostaden du var intresserad av är tyvärr redan uthyrd 😞

Här är några andra bostäder i Södertälje som eventuellt passar dig. Lycka till med att hitta ditt nya hem!


Hyresbostäder i Södertälje

Södertäljeär en tätort i Stockholms län och centralort i Södertälje kommun med 97381 invånare. Landarealen är 526 kvadratkilometer.Södertälje är beläget där Mälaren är förbunden med Östersjön genom slussen i Södertälje kanal, och är sedan 2000 den största tätorten i landskapet Södermanland. 

Södertälje kommun är en stor organisation med både förvaltningar och bolag som sysselsätter nästan 6 000 personer. Kommunen har många uppgifter. Allt från att se till att det finns bostäder till att stötta och bidra till ett aktivt föreningsliv. Alla som kommer i kontakt med Södertälje kommuns verksamheter ska känna att de har samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Södertälje är särskilt känt för storföretagen AstraZeneca och Scania. Mätt i antalet företag är branscherna detaljhandel, partihandeloch restaurangrörelser, med omkring 1 000 företag, dominerande. Inom bygg- och anläggning finns cirka 600 företag samt omkring 450 bolag i konsult- och uppdragsbranschen. Sammanlagt finns det över 4 000 företag i staden. Södertälje har en hög andel småföretag med fem eller färre anställda. 

Kungliga Tekniska högskolan har ett campus i Södertälje. Gymnasieskolan har strukturerats om flera gånger på senare år, och år 2005 fanns det åtta kommunala och sju fristående gymnasier i Södertälje. År 2007 startades Teknikcollege som är en yrkesskola i nära samarbete med de större företagen i Södertälje. 

I Södertälje centrum finns ett stort utbud av butiker och restauranger. Galleriorna Telgehuset, Kringlan och Lunagallerian ligger alla på bekvämt avstånd i stadens centrum. Utanför centrum ligger flera externa handelsområden varav Vasa Handelsplats är den största.

Hyresrätter i Södertälje – en stad i utveckling

Södertälje ska växa med 20 000 bostäder på 20 år. Bara i stadskärnan ska några tusen bostäder byggas och förvandlingen till en mer utvidgad stadskärna är i full gång. Södertälje har idag nära 100 000 invånare och i staden kan man se årsringar från stadens 1100 år gamla historia i form av byggnader, ruiner och järnväg.  De historiska byggnaderna ska bevaras, men staden behöver fortsätta utvecklas och nya årsringar läggs på de äldre. Det politiska målet innebär med andra ord inte bara att nya bostäder ska byggas. Fler invånare ger också ett större underlag för att utöka handel, service, restauranger, kollektivtrafik och offentliga miljöer såsom parker och gångstråk. Mer folkliv i centrum skapar större trygghet. Stadskärnan ska utvidgas från norr till söder.

Planer finns för fler bostäder, kontor och att Nyköpingsvägen ska bli en innerstadsgata kantad av bebyggelse med plats för gångtrafikanter, snarare än en genomfartsled som det är idag.  I dagens stadskärna – som sträcker sig från Stora torget till stationsområdet – bor knappt 2500 invånare. Nu utvecklas norra delen av stadskärnan med 800 nybyggda bostäder intill KTH Science park. När området står klart kommer stadskärnan både utvidgats fysiskt och ökat med 50 procent fler invånare.

Norra stadskärnan är den största utbyggnaden av Södertäljes stadskärna sedan 60-talet. Bostäderna kommer att öka stadslivet i den här delen av staden, men även i den södra delen. Fler boende i området innebär också en ännu mer levande stadskärna dygnet runt, vilket stärker både handel och näringsverksamhet

Arbetet kräver ett nära samarbete med Södertälje centrumförening. De är katalysatorn för att få med näringsidkare och restauranger i satsningen att få en levande stadskärna med handel och kvällsekonomi, det vill säga ett rikare restaurang- och uteliv på kvällarna,

Något som Södertälje stad vill ta tillvara på är att dem har närheten till vatten i stadskärnan. Det vill dem framhäva ännu mer genom att planera för en stad som öppnar sig mot vattnet. Här skapas fler mötesplatser samt gång- och cykelstråk längs med kanalen.

Finn hyresbostäder i Södertälje

I Södertälje finns omkring 39 000 bostäder i olika upplåtelseformer: hyres- och bostadsrättslägenheter samt villor. 

Du som är intresserad av att hyra en hyreslägenhet kan ställa dig i den kommunala bostadskön hos Telge Bostäder eller söka bostad hos privata hyresvärdar på webbplatsen Hyra Bostad.

Telge Bostäder är Södertäljes största hyresvärd och ägs av kommunen. I beståndet finns 9 100 bostäder varav 650 radhus. Hyresvärden förvaltar även studentbostäder och seniorlägenheter. På Telges hemsida hittar du lediga lägenheter i Södertälje. 

Privata hyresvärden Hembla förvaltar lägenheter om 1 - 7 rum och kök i de västra stadsdelarna Geneta och Ronna i Södertälje. Du kan ansöka till hyresvärden via deras hemsida Hembla.se 

Bostadskooperation HSB äger över 500 hyresrätter i Södertälje. Lägenheterna håller genomgående mycket god standard. 

Praktiskt att hyra i andra hand 

Det kostar mycket att köpa sin första bostad så i början kan det vara värt att hyra i andrahand. Det svåra för studenter och ungdomar är att få ihop till en kontantinsats. Därför är det vanligt att det första boendet är en hyreslägenhet. Under tiden finns det möjlighet att bygga upp ett sparande så man kan få ihop till en insats.

Andra faktorer som gör att man föredrar att hyra är flexibiliteten. Som nyinflyttad i en stad på grund av jobb eller en ny kärlek är det smidigt att hyra en lägenhet så man är flexibel om någon förändring sker senare i livet.

På Bostadslistan.se finner du både från större och mindre värdar. Bläddra igenom utbudet för att få en bild av kostnader och olika typer av lägenheter. Eftersom hyresvärdar har olika kriterier kan det vara en god idé att bredda sin sökning och vara öppen för olika möjligheter. När du söker en lägenhet kollar man din inkomst och dina referenser från tidigare hyresvärdar. Du erbjuds att kontakta värden direkt på sidan. 

Hitta hyresbostad i Södertälje

Vi hoppas att kunna hjälpa dig något på traven när det gäller bostadsmarknaden. Att vara noggrann och positiv är viktigt och något som hjälper. Innan du skriver din annons kan du kolla på Bostadslistan.se för att få idéer och inspiration. När annonsen väl ligger ute så blir du blir kontaktad av potentiella hyresgäster. Läs på om de olika områdena innan du bestämmer dig. På vår blogg hittar du matnyttig info om dina rättigheter och olika problem som kan uppstå i samband med att du hyr lägenhet.  

Vi hoppas att du hittar den perfekta lägenheten för dig!