Stäng sökning
0 kr.
30 000 kr.
1 rum
8 rum
1 km
60 km
Visa 22 hyresbostäder
22 hyresrätter hittade genom denna sökning
BostadsAgent - helt gratis Få e-post, när det kommer nya lägenheter som passar dina önskemål
Filter icon Filtrera sökning
Sortering:
22 hyresrätter hittade genom denna sökning

Hyr ett hus i Örebro - Se alla lediga hus och villor i Örebro här

Hus - Abborevägen 14, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
63 m2
Rum
3 rum
Typ
Hus
4 000 kr/mån
Visa bostad
Hus - FORELLVÄGEN, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
40 m2
Rum
2 rum
Typ
Hus
8 900 kr/mån
Visa bostad
Rum i Övrigt - Köpmangatan, Örebro
Örebro
Boyta
40 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 500 kr/mån
Visa bostad
Rum i Lägenhet - Drottninggatan, Örebro
Örebro
Boyta
12 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 200 kr/mån
Visa bostad
Rum i Lägenhet - Berggatan, Örebro
Örebro
Boyta
23 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
4 300 kr/mån
Visa bostad
Rum i Lägenhet - Tunnelgatan 8 b, Örebro
Örebro
Boyta
18 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 500 kr/mån
Visa bostad
Hus - Långåkersgatan, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
44 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
10 000 kr/mån
Visa bostad
Hus - Oskarsvägen , Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
85 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
14 900 kr/mån
Visa bostad
Rum i Studentkorridor - Södrastigen 1, ÖREBRO
ÖREBRO
Boyta
25 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 200 kr/mån
Visa bostad
Rum i Lägenhet - Höglundagatan, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
45 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 500 kr/mån
Visa bostad
Hus - Kortévägen, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
124 m2
Rum
11 rum
Typ
Hus
5 000 kr/mån
Visa bostad
Radhus - Värngatan, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
65 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
15 000 kr/mån
Visa bostad
Rum i Lägenhet - Hemmansvägen , Örebro
Örebro
Boyta
23 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
2 900 kr/mån
Visa bostad
Inneboende Örebro
Varberga
Boyta
37 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 000 kr/mån
Visa bostad
Radhus - Fasanstigen , Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
90 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
13 000 kr/mån
Visa bostad
Rum i Studentkorridor - Kärrvägen , Örebro
Örebro
Boyta
43 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 200 kr/mån
Visa bostad
Hus - Sjölandsgatan, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
75 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
19 000 kr/mån
Visa bostad
Hus - Sjölandsgatan, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
95 m2
Rum
12 rum
Typ
Hus
50 000 kr/mån
Visa bostad
Rum
Örebro
Boyta
12 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 500 kr/mån
Visa bostad
Hus - Markavägen, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
82 m2
Rum
7 rum
Typ
Hus
18 000 kr/mån
Visa bostad
Hus - Lindervägen, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
63 m2
Rum
4 rum
Typ
Hus
9 500 kr/mån
Visa bostad
Rum i Lägenhet - Lindervägen, Örebro
Helt ny
Örebro
Boyta
20 m2
Rum
1 rum
Typ
Hus
3 600 kr/mån
Visa bostad

Vill du hyra hus i Örebro? 

Letar du efter hus att hyra i Örebro? Då har du kommit till rätt plats. Vi har samlat alla hus du kan hyra i Örebro under ett tak, så att du enkelt kan söka bland alla typer av hus, som villor, stugor och fritidshus i Örebro, och vi uppdaterar hela tiden med nya annonser så att du kan se dem direkt när de blir tillgängliga. Skapa en bevakning redan idag så att du inte går miste om drömboendet när du vill hyra hus i Örebro!

Hus uthyres i Örebro

Hus uthyres i Örebro. Välkommen till Örebro, Sveriges sjunde största tätort. Staden har gått från att vara känd för militäranläggningar och sin skoindustri till att främst ha arbeten inom tjänstesektor och utbildning. Här hittar du arbetsgivare som Örebro universitet, Epiroc och Universitetssjukhuset i Örebro. 

Om du letar efter annonser där det står hus uthyres Örebro, så kan du leta i de flesta stadsdelar, eftersom hus som hyrs ut gör det främst av privata hyresvärdar. Så du kan hitta hus som uthyres både i centrala områden som Vasastan eller området bakom Krämaren.

 Om du inte redan bor i Örebro kan det vara bra för dig att veta att Örebros centrum kretsar kring det gamla slottet på sin holme i Svartån, delande staden i norr och syd, bägge med breda gator, planteringar och flera ståtliga byggnader och bostadshus. Du kan hitta därför hitta hus som uthyres dels i den centrala delen av Örebro men också utanför i områden som Hovsta, Marieberg,Norra Broeller varför inte i Garphyttan.

Hitta hus i Örebro på Bostadslistan.se

Det kan finnas många orsaker till varför någon väljer att hyra ut hus eller villa. På Bostadslistan.se har vi ett stort urval av små och stora privata hyresvärdar som väljer att hyra ut hus. Därför kan du hitta hus i Örebro genom att utnyttja sidans olika sökfunktioner för att undersöka möjligheter för att hitta hus i Örebro. Skapa gärna en bevakning av den typ av hus som du är intresserad av och få uppdatering i din e-post nästa gång ett passande objekt dyker upp. 

Vi stoppar dig förstås inte om du vill välja att själv vara aktiv och söka dig fram genom de användarvänliga funktionerna på Bostadslistan.se.  På så sätt kan du bilda dig en egen uppfattning om olika områden och prisklasser. Det kan inte löna sig att ljuga för sig själv om vad som är viktigast när du vill hitta hus i Örebro här på Bostadslistan.se. Är det storleken i kvadratmeter eller är det antal rum som är viktigast? Vad får månadskostnaden uppgå i? Hur ser det ut med resväg och förbindelser, är de viktigast eller är det läget som styr dina val?  Du kan alltid skapa mer än en bevakning så att du inte går miste om några möjligheter, och bredda sökningen också i områden som du kanske först inte tänkt söka i. Man vet aldrig var de bästa möjligheter dyker upp när du vill hitta hus i Örebro på Bostadslistan.se!

 

Om du vill prov-bo i villa i Örebro

Att hyra villa eller hus året runt kan vara ett perfekt sätt om du vill prov-bo villa i Örebro, för att se om livet som framtida husägare passar dig. Att vara husägare för med sig ett stort ansvar, framförallt i kommande investeringar i renovering, fasadmålning och olika serviceavgifter. Men att bo i villa ger dig också en frihet som är fantastisk. Du får din egen lugna oas i tillvaron utan att behöva trängas med grannarna, en bekväm parkering för bilen och plats för barnen att leka fritt i trädgården. Kanske skaffa den där trampolinen de tjatat om, eller så kan det kanske till och med vara dags för ett husdjur.

Det kan också vara ett gott ekonomiskt alternativ för dig som vill undersöka i vilket bostadsområde i Örebro du helst vill slå dig ner. Om du precis flyttat till en ny stad för nytt jobb kan det också vara klokt att inte låsa sig fast i huslån. Om du hyr ett hus eller villa i förstahand av ägaren sker oftast all kontakt när det gäller uthyrning direkt mellan dig och ägaren som hyr ut bostaden. Det kan vara bra att veta att Bostadslistan.se enbart förmedlar första kontakten mellan hyresvärd och potentiell hyresgäst men därefter inte är ansvarig för övrig kontakt dem emellan. Du kan därför välja att bli premiummedlem på Bostadslistan och få tillgång till tjänster som kontaktförmedling och stöd från vår kundtjänst.

Dags att starta på nytt i hus i Örebro?

Ska ni flytta ihop?

Om ni är två familjer med barn och nu ska bli en gemensam familj så kan det vara en god idé att hyra hus i Örebro. Ni får möjlighet att testa vilken yta ni har behov av samtidigt som ni inte låst er till ett gemensamt husköp. Eller så är det kanske dags för den första tillökningen till familjen? Många barnfamiljer väljer hus och villa under småbarnsåren i Sverige. Innan ni flyttar ihop ska ni dock komma ihåg att det inte bara är bohag som ska kombineras och rensas ut i: det gäller också era respektive försäkringar. Kontakta flera försäkringsbolag så att ni får bästa och billigaste försäkringsskyddet. När ni fått ett hyreskontrakt så ska ni också se till att båda står på kontraktet och att ni blir folkbokförda korrekt.Ni kan göra flyttanmälan på skatteverket här.

Har ni separerat?

En lösning om ni separerat och har barn kan också vara att tillfälligt hyra ett hus gemensamt. Allt fler väljer att låta barnen bo kvar i en bostad medan det är föräldrarna som byts om att veckovis bo där. Det ger dem en trygghet under en stormande tid, och gör det billigare för föräldrarna som inte behöver köpa två uppsättningar av möbler till barnkammare etc. Dessutom är det enklare att veta var läxorna är med ett hem. Om ni gått från varandra och nu ska börja om i en ny stad som Örebro kan vi rekommendera följande goda råd för att starta om: Bli en del av barnens vardag och få nya vänner på köpet, genom att engagera dig i exempelvis fotbollsträning eller skidåkning som de går till. Fundera på om det är dags att skaffa ett husdjur, för er allas skull, för att få lite extra värme och kramar när det känns som tuffast. Om ni har barnen delad tid så se till att du hittar något roligt att göra på fritiden, till exempel starta en kurs eller gå ut och ta en öl på lördagen. I många kommuner växer det också upp sociala nätverk på exempelvis Facebook, där du kan hitta andra som vill hitta någon att gå på museum eller bio tillsammans med.

 Får jag ta med husdjuret när jag hyr hus?

Svaret på den frågan är nästan alltid ja. Det är inte ovanligt i annonser att det står "inga husdjur”, men i praktiken har du fortfarande rätt att ta med dig ditt husdjur i flytten.  Det bästa är förstås att komma överens med din hyresvärd innan du flyttar in, men så länge du ser till att katten eller hunden inte förstör i huset eller i grannområdet, så har du inte brutit mot avtalet ni ingått.  Det är bara i fall där huset eller lägenheten är speciellt anpassad för allergiker som du aldrig får ta med dig ett husdjur.

 Men det är viktigt att komma ihåg att med husdjur, katt eller hund, kommer ett stort ansvar när du hyr hus i andrahand. Dels för att djuret inte stör, dels för att det inte förstör i huset. Men också för att djuret ska må bra. Du kan inte lämna hunden ensamt hela dagen och sedan glömma att rasta den på kvällen. En katt behöver också daglig social kontakt och välbalanserad näring. Speciellt innekatter har behov av egen liggplats, aktiviteter som klösbrädor och gömställen Det är den lokala länsstyrelsensom kontrollerar djurskyddet och de kan om de upptäcker att du inte följer djurskyddslagen se till att du döms till böter eller till och med fängelse.

Kan jag söka bostadsbidrag när jag hyr hus i Örebro?

Du kan alltid undersöka om som du är berättigad bostadsbidrag att söka för ditt boende, genom att gå in på försäkringskassan. På kassakollenkan du fylla i din hyra, bostadsyta, inkomst med mera och se en preliminär uträkning av vad ett bostadsbidrag kan bli för dig och din familj. Kom ihåg att det bara är preliminärt och att du kan bli återbetalningsskyldig om det visar sig att dina årsinkomster överskriver det preliminära beloppet.  Bostadsbidraget är ett behovsprövat statligt ekonomiskt stöd som baseras på bland annat hur många som bor i hushållet och är ett särskilt viktigt stöd till barnfamiljer, och unga. På försäkringskassans hemsida kan du finna olika blanketter för dig som är gift/sambo, har barn, studerar eller är ensamstående utan barn. 

Om du vill hyra hus i Örebro året runt 

När du tillsammans med värden beslutat att skriva kontrakt så är det viktigt att se vilka kostnader som ingår i hyran, exempelvis om driftkostnader kommer att ingå eller inte. Oftast när du hyr ett hus året runt betalar du hyra för själva tillgången till huset. Det kan kallas för kallhyra. Då står du själv för driftkostnader som exempelvis el, värme och vatten, precis som om du själv hade ägt huset. Du får också ett större ansvar för exempelvis snöskottning vintertid. Men om din hyresvärd vill fortsätta att sköta driftkostnaderna kan utgifter för detta läggas till på hyran för huset. Om du hyr hus möblerat brukar även detta innebära ett tillägg på månadshyran. Fråga efter en inventarielista så att du vet vilka möbler som ingår. Både hyresvärd och hyresgäst ska vara eniga om och signera inventarielistan. Du kan möjligen be hyresvärden att magasinera möbler som de kanske är extra varsamma med, så att du inte står med en konflikt i ett senare läge. Ofta kan en deposition ingå för att täcka slitage, liksom förskottshyra, så till att diskutera igenom vad de olika utgifterna täcker och vad du ska göra för att få tillbaka depositionen när du flyttar ut. Se till att det står tydligt i kontraktet. 

När du hyr ett hus bör du ha en egen hemförsäkring. Men det räcker oftast då med en vanlig hemförsäkring för hyresrätt. Du behöver alltså inte teckna någon villaförsäkring eftersom det är ägarens ansvar. Kontakta ditt försäkringbolag och se vilka villkor och priser som gäller i just ditt fall så att du får det bästa avtalet.

 Viktigast för ditt kontrakt när du vill hyra hus

Ett avtal är ett avtal och även ett muntligt avtal gäller när du hyr ett hus, oavsett om det är i Örebro eller någon annan stans i Sverige men det är alltid att rekommendera att du ser till att ni gör ett skriftligt hyreskontrakt.  De allra viktigaste delarna för dig att vara säker på är korrekt, förutom att hyresvärden ska ha rätt att hyra ut huset, är att du är uppmärksam på hyresperioden i ditt hyreskontrakt. Det gäller framförallt för att du ska veta vilken uppsägningstid du och hyresvärden har. Handlar det om semesterboende, eller korttidsuthyrning, gäller uthyrningen ofta en bestämd hyresperiod. Men både villor och fritidshus kan också hyras ut med tillsvidarekontrakt av dess ägare. Då är uppsägningstiden normalt tre månader från vardera part. 

Välkommen att hyra hus Örebro via Bostadslistan.se

På Örebro - hyra hus på Bostadslistan.se kan du se vilka områden som det finns möjlighet att hitta hus i Örebro just nu, och vilka prisklasser du kan leta efter i vilka området. Om du inte skulle hitta just det hus, eller villa i precis det område du föredrar, så bli inte bekymrad. Vi uppdaterar hela tiden med nya annonser med lediga hus att hyra i Örebro och du kan enkelt och kostnadsfritt sätta upp en bevakning av det som du tror kan passa för dig och din familj. Genom vår praktiska bevakningsmöjlighet får du så en påminnelse nästa gång som nya annonser blir tillgängliga på Bostadslistan.se.

Så välkommen hit om du vill hyra hus i Örebro. Vi hoppas att du kommer att trivas och snabbt hitta ditt nästa boende i form av det perfekta huset eller villan i Örebro.

 

 

+46 8 446 892 66 (måndag till fredag 09.30-12.00)
info@bostadslistan.se (måndag till fredag 10.00-16.00)